Autor Tema: SINASTRIJA - ukratko  (Pročitano 30397 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže MARKO

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 2.512
  • Pogledaj profil
SINASTRIJA - ukratko
« poslato: април 30, 2010, 13:46:32 »
Sinastrija, odnosno uporedni horoskopi, pokažu slaganje dve osobe. Uporedjivanje je jednostavno ali samo tumačenje malo komplikovano (zbog mešanja DA – 60*, 120* i LA – 90*,180*). Uporedjivanje ne mora samo da se pravi u ljubavnim ili bračnim vezama, sinastrija pokaže i odnos dva prijatelja ili dva poslovna ortaka i gde su im usponi i padovi. Jednostavno, uporedni hor. može da se napravi za bilo koje dve osobe. Udaljem tekstu DA - dobri aspekti LA - loši aspekti

Postupak je jednostavan, zamišljeno stavljate jednu po jednu planetu druge osobe, u isti znak i na isti stepen ali u vašem horoskopu i gledate koje asp. pravi sa vašim natalnim pla. Recimo ako muškarac ima MA15*Sc a žena u svom horoskopu ima baš VE15*Sc izvesno je da će oboje osetiti jaku seksualnu privlačnost, jer kada zamišljeno stavimo njenu VE u njegov horoskop, dobijamo Sc-MA 0* VE-Sc, što stvara jaku erotsku privlačnost ili on ima ME12*Aq a ona MO15*Sa što je sekstil, pa njenoj duši (MO) godi sve što on priča (ME). Dakle, gledate koje asp. prave vaše pla. sa planetama u hor. osobe koja vas zanima a simbolika planete je skoro ista kao u natalnoj astrologiji.                                                         

Takodje pogledajte u koje vaše polje pada njena posmatrana planeta, pa recimo ako je njen vladar ASC pao u vaše 8p izvesno je da ćete osetiti seksualnu privlačnost, ili ako je njena VE pala u vaše 4p ili 5p imate odlične preduslove za ljubav, odnosno položaj njene VE u vašem horoskopu pokazaće nešto u vezi ljubavi i obostranog zadovoljstva. Naravno, posle stavite vaše planete u njen horoskop i pogledajte u koja polja padaju i tako tumačite, jer sigurno će i vaša VE u njenom 8p takodje govoriti o seksualnoj privlačnosti koju oseća prema vama itd..

Mislim, bez obzira na ostale aspekte, ako stignete do kreveta sa osobom koja ima VE 0* 120* 60* sa vašim natalnim MA (i obrnuto – njen MA vaša VE) budite sigurni da ćete u seksu doživeti nešto nezaboravno. Najjače deluje 0* uporedne VE i MA a najidelnija je egzaktna 0* ženskog MA i muške VE, ali ni ostale kombinacije ove dve uporedne pla. nisu mnogo slabije, još ako je VE 0* MA-SC ili nekom vatrenom zn. eto i eksplozije strasti (proverio sam). Ipak, najjači su dupli aspekti – recimo, (on) MA 60* VE(ona) a istovremeno (ona) MA 60* VE (on), ovo zaista veže i može dugo da traje (bar kada je seks u pitanju).

Moram pomenuti, da ako dvoje imaju jaku uporednu VE 0* MA ali bez drugih faktora koji podržavaju brak ili ljubav, ova konjukcija ne garantuje sreću, jer strast je previše dominantna, pa nedostaje harmonija. Takodje privlače i uporedni LA (90*,180*) VE i MA, ali pitanje je kada će doći do ljubomore i sukoba, gde agresiju svakako nosi osoba čiji je MA. Strast je jača u 0* ali veza je bolja sa 120*, 60*.

Odmah da kažem, ako nemate sreće u ljubavi, ni svi DA sa nekom osobom neće doneti sreću ali dešavanja hoće. Slično situaciji kada u Solaru imate JU-Sa-2p 60* VE-Li a u natalu SA-Vi-2p 90 ME, što predstavlja suprotnost, jer vlasniku horoskopa nisu sudjene velike pare, već borba u sticanju sa slabom zaradom, pa ovo ne pokriva ogromne pare koje obećava Solar, nego tek malo bolju finansijsku godinu. Znači, uvek kombinujte sa natalnom kartom i da li ona ima pokriće za dobar uporedni horoskop.

Gledajte i kroz vladarstvo poljima. Recimo ako vi i vaš prijatelj imate DA vaših vladara 2p, izvesno je da možete zajedno da napravite pare, naravno ako oba imate solidnu situaciju, svako u svom natalu, vezano za 2p i ako neki drugi uporedni aspekt to ne negira.

Lično mislim, da je najvažnije kakve aspekte prave vaši lični vladari sa nekom pla. u hor. osobe koja vas interesuje. Može vas da interesuje ljubav ali ako vaš lični vladar pravi LA sa njenim vladarem 5p, do ljubavi neće doći ili će veza biti prekinuta, medjutim ako istovremeno vaš lični vladar pravi DA sa njenim vladarem 2p, možete joj pomoći da zaradi pare ili vaš lični vladar DA njen vladar 3p, možete imati dobru komunikaciju.

Takodje, pogledajte koje aspekte pravi lični vladar osobe koja vas interesuje sa vašim planetama, tako ćete znati po aspektima šta možete očekivati od te osobe. Srešćete razne varijante, recimo njegov vladar ASC ima DA sa njenim vladarem 5p, što je idealno za ljubav ali istovremeno njegov vladar 5p ima LA sa vladarem njenog ASC, što je loše za ljubav, a šta će biti pokazaće bolje položene planete sa jačim aspektima, pa ako je to vladar njegovog ASC, do ljubavi će ipak doći.

Dakle, pre nego se upustite u gledanje uporednih horoskopa, prvo proverite samo u vašem natalu, koliko imate sreće po pitanju koje vas interesuje, jer ako nemate dobru mogućnost zarade (dobro 2p), čak ni poznanstvo sa Bil Gejtsom ne bi tu pomoglo.

Pošto ste utvrdili vaše mogućnosti, pogledajte prvo da li oba vladara ASC prave neki aspekt, idealno bi bilo da imaju medjusobno DA jer tada imate generalno dobro slaganje sa dotičnom osobom a ostali uporedni aspekti će pokazati šta zajedno možete da uradite i gde dobijate a gde gubite, jer retko ćete sresti osobu sa kojom nemate bar neki LA.

Naravno, često oba uporedna vladara ASC neće uopšte imati aspekt ali i to je bolje nego da imaju medjusobno LA jer mogu da se posvadjaju ili jednostavno ne stupe u kontakt koji bi omogućio da se ostvare drugi DA. Sa medjusobno DA oba vladara ASC, kao što sam rekao, imate generalno dobro slaganje pa sve ono što nosi eventualno neki LA može da se prevazidje ili ćete jednostavno oboje izbegavati to područje (LA), ovo važi ako je najjači uporedni aspekt DA izmedju oba vladara ASC.

Ništa manje, važna je i vrsta aspekta. Najbolje da sa strane poredjate uporedne aspekte po jačini delovanja, jer oni obično nose i tok dogadjaja, pošto je logično da će se ostvariti prvo najjači aspekt, pa bio on dobar ili loš. Takodje je logično i da se prvo ostvaruju medjusobni uporedni aspekti ličnih planeta (lični vladar MO SO ME VE MA). Aspekti sa spoljnim pla. desiće se kasnije tokom odnosa.

Recimo, imate SO (vaše) 120* (118*apl.) VE(njena) ali imate i SO (vaše) 90 (84*apl.) SA(njen), ovo opisuje vezu koja počinje sa puno ljubavi (SO 120*VE) medjutim posle izvesnog vremena veza se prekine (SO 90 SA jer 120* koji spaja je bliži egzaktnom asp. (118*) od 90 koji razdvaja (84*apl.)

Znači, asp. ne moraju biti egzaktni, upotrebite orbise koje koristite i u natalnoj astrologiji. Normalno, što su uporedni aspekti bliži egzaktnom, to će i njihov uticaj biti jači. Logično je i da će se prvo osetiti najjači aspekt dve uporedne pla. (egzaktan ako postoji) koji ako je jako loš, baš izmedju uporedna dva malefika, može da spreči sve ostale DA, pogotovo ako su lični vladari u pitanju.

Znači, vrsta aspekta će pokazati kvalitet ili mogućnost dešavanja u odnosu, pa imamo uporedni :

aplikacioni ............. pokaže nešto što treba da se dogodi.
egzaktni ................. neminovnost – sudbinski asp. (DA – stabilno dobro, LA – stabilno loše).
separacioni ........... često pokaže nešto što prolazi (gotovo, završava se ili se ne desi).

Recimo, ako imate uporedne planete koje obećavaju ljubav i vezu :                                   

egzaktan ......... (vaše) SO 120* VE (njena) – sudbinska, neminovna lepa veza                         
aplikacioni ........(vaše) SO 120* VE (njena) – lepa veza koja će trajati             
separacioni ......(vaše) SO 120* VE (njena) – lepa veza ali se napušta posle nekog vremena

Dalje, kao u natalu i ovde svaka planeta ima svog dispozitora, ali se posmatra drugačije. Pošto pri uporedjivanju, njenu pla. stavljate u vaš horoskop, logično je da vaša natalna pla. bude dispozitor njene pla. koju uporedjujete. Recimo, ona ima MA-Ca kada njen MA stavite u vaš hor. na isto mesto kao kod nje, tada je i vaš MO dispozitor njenog MA i šta se dešava na kraju sa onim što vama donosi njen MA, pokazaće vaš MO. Isto važi kada neku vašu planetu stavljate u njen horoskop, tada je njena planeta (vladar znaka) dispozitor vašoj planeti.

Recimo, ako njenu VE-Ge stavite u vaš hor. i padne baš u 5p (ljubav) imate lep položaj za ljubav, još ako njena VE pravi samo DA sa nekim vašim planetama, eto i sreće u ljubavi, bar na početku. Ipak, rešenje ove ljubavi, pokazaće vaš natalni ME koji vlada njenom VE jer je posmatrate u vašem hor. pa ako je vaš ME recimo u Pi sa LA, ta lepa ljubav (VE - njena, 5p – vaše) sa laganim početnim tokom (GE) završiće se (ME LA) zbog nekih zakulisnih radnji (ME - radnje Pi -zakulisne).

Ovaj princip primenite za sve posmatrane planete, uvek kada stavite njenu planetu u vaš horoskop tada je i vaša natalna planeta (vladar znaka) dispozitor njene planete koju posmatrate. Naravno, važi i obrnuto, ako vašu planetu stavite u njen horoskop, tada je i njena natalna planeta (vladar znaka) dispozitor vaše planete koju posmatrate kroz njen horoskop.

Svi znamo da muš. nije čist muškarac, niti je žena čista žena, već oboje imaju i one druge prirode koja se krije u nesvesnom, otud bi idealno bilo da iz ženskog horoskopa muške pla. (SA JU MA SO) imaju DA sa ženskim pla. (MO VE NE) u muškom hor. jer ovo zadovoljava nesvesnu potrebu što daje dubinu svakoj vezi, čime veza postaje jača, možda i više od uporedne VE 0* MA
ili asp. izmedju njihovog SO i MO (brak)

Mislim da već možete da zaključite, pored prethodnog pasosa, koji aspekti su dobri za ljubav i brak, a evo nekoliko varijanti. Naravno ako su dole navedeni vladari emotivne pla. ili imaju neki jači aspekt sa njima, sigurno će veza biti jača (takodje je logično da ovi primeri ali LA nose emotivne i druge bračne probleme, inače kao i svuda gledate gde se gomilaju isti ili slični faktori po jednom pitanju) :

– vl.  5p  ( on )  DA vl.   5p (ona)
– vl.  7p  ( on )  DA vl.   7p (ona)
– vl.  7p  ( on )  DA vl.   5p (ona)
– vl.  7p  (ona)  DA vl.   5p ( on )
– vl.  5p  ( on )  DA vl.ASC (ona)
– vl.  5p  (ona)  DA vl.ASC ( on )
– vl.ASC ( on )  DA vl.ASC (ona)
– vl.ASC ( on )  DA vl.   7p (ona)
– vl.ASC (ona)  DA vl.   7p ( on )
– vl. SO ( on )  DA vl.    7p (ona)
– vl. SO ( on )  DA vl.    5p (ona)
– vl. SO (ona)  DA vl.    7p ( on )
– vl. SO (ona)  DA vl.    5p ( on )
– vl. SO ( on )  DA vl. ASC (ona)
– vl. SO (ona)  DA vl. ASC ( on )                           
                                                                                       

Ako imate jedan ovaj DA, ili čak više, ne znači da ćete imati dobar brak ili sreću u ljubavi, baš sa tom osobom, za dobar brak potreban je i sklad u kući (domu), pa valja pogledati kakve aspekte i položaj imaju i vaš i njen vladar 4p (usput gledati i Ca MO)Idealno bi bilo da oba vladara 4p imaju medjusobno DA i da su benefici, ipak retko ćete naći tako čistu situaciju.

Kada je samo ljubav u pitanju, mogućnosti vezane za stan i porodicu, možda i nisu toliko važne jer zabavljanje ne mora da podrazumeva i život pod istim krovom ali za brak je neobično važno. Takodje, bez astroloških uslova vezanih za zajednički život, a dobrih uslova vezano za oba 7p, možda je bolje sa tom osobom da budete poslovni partner jer i to ne znači da morate živeti pod istim krovom

Recimo sa nekom osobom imate idealne aspekte vezane za brak ali loše za porodični život i stan, što znači da od braka nema ništa jer se brak živi u porodici i pod istim krovom. Možete se i venčati ali će problemi vezani za stan obično rasturiti taj brak. Ili obrnuto, imate uporedno DA vezano za porodicu i stan a loše za ljubav i brak, mada je ova situacija malo bolja, možete da živite zajedno, jer sklad oba 4p nosi i odredjenu bliskost ali svakako sa problemima koje nose bračne dužnosti i odgovornosti.

Ipak, uporedni aspekti su skoro uvek pomešani pa treba obratiti posebnu pažnju svim faktorima, zato uvek gledajte koja planeta je sa najboljim položajem jer ona nosi glavno dešavanje, naravno planete u izgonu i padu uvek nose problem i nezadovoljstvo, samo što sa DA mire se sa nezadovoljstvom ili ga jednostavno trpe.

Znači, pod predpostavkom da sa osobom koja vas interesuje, imate DA vezano za brak, za sreću je potreban i neki DA vezan za nečijeg vladara 4p (stan), usput pogledati i Ca MO :

– vl.  4p ( on )  DA vl.   4p (ona) – sklad u porodici, slične potrebe
– vl.  4p ( on )  DA vl.   7p (ona) – njoj odgovara njegov dom
– vl.  7p ( on )  DA vl.   4p (ona) – njemu odgovara njen dom
– vl.  4p ( on )  DA vl.ASC (ona) – njoj odgovara njegov dom
– vl.  4p (ona)  DA vl.ASC ( on ) – njemu odgovara njen dom                               
– vl.ASC (on )  DA vl.   4p (ona) – njemu odgovara njen dom
– vl.ASC (ona) DA vl.   4p ( on ) – njoj odgovara njegov dom

Ipak, teško ćete naći neku osobu sa kojom imate samo DA (uporedne), obično će biti i neki LA ali će delovanje biti slično kao u natalu, odnosno najsnažniji aspekti imaće najjači uticaj, pa bilo DA ili LA. I kao što sam rekao, gledate u koje vaše polje padaju planete osobe koja vas interesuje i koje aspekte prave sa vašim planetama.

Za ljubav i brak nije loše imati i DA planeta koje utiču na seks. Pored uporednih VE i MA, za dobar seks je važno i koje aspekte i položaj u polju imaju oba vladara 8p (seks). Evo i ovde nekoliko mogućnosti, ako je vl.8p benefik ili veza 8p
– vl.8p ( on ) u 1p (ona) – posebno sa DA, privlače i LA ali je kasnije opasno (posebno sa mal.)
– vl.8p (ona) u 1p ( on ) – posebno sa DA, privlače i LA ali je kasnije opasno (posebno sa mal.)
– vl.8p ( on ) u 8p (ona) – posebno sa DA, privlače i LA ali je kasnije opasno (posebno sa mal.)
– vl.8p (ona) u 8p ( on ) – posebno sa DA, privlače i LA ali je kasnije opasno (posebno sa mal.)
– vl.8p ( on ) u 5p (ona) – posebno sa DA, privlače i LA ali je kasnije opasno (posebno sa mal.)
– vl.8p (ona) u 5p ( on ) – posebno sa DA, privlače i LA ali je kasnije opasno (posebno sa mal.)
– vl.8p ( on ) DA vl.ASC (ona) – posebno sa DA, privlače i LA ali je kasnije opasno (posebno sa mal.)
– vl.8p (ona) DA vl.ASC (on) – posebno sa DA, privlače i LA ali je kasnije opasno (posebno sa mal)
VE ili MA (on) u 8p (ona) – posebno sa DA, privlače i LA ali je kasnije opasno (posebno sa mal)
VE ili MA (ona) u 8p (on) – posebno sa DA, privlače i LA ali je kasnije opasno (posebno sa mal)
MO SO DA VE i MA (obostrani) – privlače i LA ali je kasnije opasno
– svi uporedni aspekti VE i MA (obostrani) 
 
Za brak je posebno dobro ako njegovo SO DA MO (njen) i obrnuto a veže i LA koji ide uz odricanje, pa aspekt uporedna dva svetla spada u ANDJEOSKE. Medjutim uporedne asp. SA i UR zovu DEMONSKI jer snažno vezuje dve osobe, bez obzira na konvencije (muslimanka i pravoslavac, princ i čistačica) i godine starosti (baba i mladić, čiča i devojka). Naravno i ovde su bolji DA jer sa LA mogu doživeti i neku jaču tragediju ili saobraćajnu nesreću, naročito ako su u padu, izgonu, u 0* Algol, Antares ili Belatrix ili još neku malefik aspektuje ove planete.

Važno je i kojim poljima vladaju uporedne planete. Recimo, vaš vladar 11p DA njen vladar ASC daće mogućnost dobrog prijateljstva ili vam ta osoba može pomoći u ostvarenju vaših planova, što sve simbolizuje vladar vašeg 11p. Simbolika pla. dopuniće sliku tumačenja, pa ako je vaš vladar 11p JU, a njen vladar ASC ME, ta osoba će razumeti vaše želje i nade (11p) i podržati vas, makar verbalno (ME).

DA - benefika, oboma donose sreću, razumevanje, telesno i duševno spajanje i sklonost (uvek).
LA - benefika, takodje privlače ali sve ide uz napor i odricanje
DA - malefika, takodje privlače ali sve ide uz napor i odricanje i obično na štetu trećeg.
LA - malefika, oboma donose mržnju, sumnje, nerazumevanje, želju za fizičko uništenje (uvek).

Po snazi delovanja, aspekti najjače deluju ovim redom (posebno dvojni aspekti) :

90*   – mržnja (posebno muške pla. MA i SA, malefici), erotski se vole a kasnije omrznu, malefik
            teži uništenju partnera, drug druga muči, u težim slučajevima ubija.
0*     – prijateljstvo, veže dugo ili trajno, više duševno nego telesno, posebno svetla i teške pla.
            ali sa malefikom je uvek rizično.
180* – neprijateljstva, izdaja, loš start, posebno malefik.
120* – ljubav, čiste simpatije, harmonija (posebno ertske pla.), ljubav traje, teške planete su
            znak trajne vernosti.
60*   – saradnja, naročito muške pla. zdrave simpatije bez strasti, dobro za poslovne partnere.

Moram još pomenuti, da u LA uvek trpi onaj sa boljom planetom (VE 90 SA - trpi vlasnik VE itd.), ako su iste planete u pitanju, trpi vlasnik lošije položene planete, isto važi i za dva malefika gde trpi vlasnik lošije položene planete. I da remiziram, pogledajte kojim poljem vlada planeta koju uporedjujete sa svojim planetama i kroz osnovnu simboliku pokušajte da napravite tumačenje mogućeg odnosa.
« Poslednja izmena: април 30, 2010, 15:08:16 MARKO »

Van mreže alea

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 2.439
  • Pogledaj profil
Odg: SINASTRIJA - ukratko
« Odgovor #1 poslato: април 30, 2010, 19:04:09 »
Marko, odlican post.

Van mreže Mina

 • Sr. Member
 • ****
 • Poruke: 942
  • Pogledaj profil
Odg: SINASTRIJA - ukratko
« Odgovor #2 poslato: мај 01, 2010, 13:26:06 »
"Ljubav, lepota i brak" autor Branko Životin

SUNCE U PARTNERSKIM ODNOSIMA DEFINICIJA IDENTITETA

Znak gde se nalazi Sunce je najvažniji pokazatelj u nečijem horoskopu jer se njime definiše identitet. Takođe, on vrlo jasno pokazuje stanje u odnosima, a sa Mesecom zajedno, najjači je pokazatelj u tom smislu. Položaj Sunca u Znaku (svaki znak), je za sebe i nema preklapanja karakteristika među znakovima. Međutim u Sinastriji, spoj dva znaka i njihova interakcija daju vrstu finog izazova u smislu razvoja licnosti svakog partnera. Vaš znak iskazuje vaš lični identitet i vidi se šta vam je važno da bi se realizovali, i vidi se koliko ste u skladu s njegovom energijom ili niste. Odnosno, saglasno usvojenoj filozofiji projekcije, kroz taj znak, vidi se kod žena koliko u sebi potiskuju neke svoje elemente identiteta - koje "projektuju" na svoje partnere, (traže sebe kroz njih). Ukoliko partneri imaju iste Znake, tada razlici među njima doprinose druge planete, svaka na svoj način, i koje su u kontaktu sa njihovim Suncem - samim tim doprinoseći nijansiranju identiteta. A kada vaše Sunce nema aspekata sa drugim planetama, tada je ono osnovni reprezent vaše ličnosti.

U partnerskim odnosima, od velike je koristi kada oba partnera imaju kontakt između istih planeta, svako za sebe - obostranost kontakta. To ukazuje na jaku vezu i povećanje kompatibilnosti (dopunjavanja) među njima - što u krajnjem slučaju doprinosi stasbilnosti veze. Ako je Dopunjavanje obostrano pozitivno ono će vam doneti veliku sreću, i to će biti mesto gde ćete moći da uživate i "punite" baterije. Na tom polju oboje doprinosite na isti način i nalazite vrstu izlaza iz raznih situacija.

Ukoliko je dopunjavanje i pozitivno/negativno tada će u toj sferi jednom partneru biti lakše i moraće da pomogne drugom prilikom rešavanja odnosnih situacija ili deških problema. Taj zajednički rad ojačaće vašu vezu.
Kada je dopunjavanje obostrano negativno, tada je oboma teško da u problemu odrede ko ima veću odgovornost i ko je za šta odgovoran. Problem mora da se reši za vaše dobro, i on će vas naterati da razmislite o tome i preispitate neke svoje stavove. Shvatajući i prihvatajući da i drugi ima isto toliko prava koliko i vi, to će u krajnjem slučaju biti od velike koristi za vaš duhovni razvoj: priznati krivicu, izviniti se, preuzeti odgovornost, itd.

Vaša sposobnost i moć da se realizujete, kao i stav o tome da i partner ima takvu obavezu prema sebi, lepo je prikazano upravo kroz kontakt vašeg Sunca sa partnerovim planetama, ali i kako ćete se vi u životu poneti i prema drugima (kako prema sebi, tako i prema svima)! Ukoliko između vašeg Sunca i partnerovih planeta nema kontakata (prožimanja) tada nema glavnih i neophodno potrebnih pokazatelja kompatibilnosti među vama, ni pomoći niti odmoći, pa ni uticaja na lični razvoj. U muško-ženskom horoskopu odnosa, tada tu ulogu pokazatelja preuzima Mesec, kao pomoćni signifikator veze.
Duplo dopunjavanje se iskazuje kroz međusobno isti (konkretan) aspekt među planetama. To je najveći pokazatelj kompatibilnosti. I bez obzira na druge teške aspekte, i kakavgod da je taj aspekt, on dominira, učvršćuje vezu i povećava harmoniju.

Ukoliko imate obostrano pozitivan aspekt istih planeta (sekstil i trougao), oboje ćete vrlo kreativno doprineti zadovoljenju vaših želja i svakodnevnih potreba - dvostrukim pozitivnim doprinosom. Taj aspekt davaće ton vašoj vezi, po čemu ćete biti prepoznatljivi.

Ukoliko je obostrani dopunjavajući aspekt negativan (kvadrat i opozicija), to je vaša najslabija tačka. Šteta je istrajavati u problemu - postoji samo jedno rešenje: oboje se prihvatite posla i borite se - pa, imate pomoć onoga koji to najbolje razume i sagledava iz drugog neophodno-dopunjujućeg ugla. Zajedničkim naporima prevaziđite situacije konfikata, stresa i tenzija. Kako? Promenom ponašanja i odnosa prema nastalom problemu (u koji ste najverovatnije sami sebe uveli).
Konjukcija je (uglavnom) negativan aspekt jako velike energije. U tom slučaju, oboje imate istu vrstu problema, pa pomozite jedno drugom, i svojim primerom pokažite kako da se eliminišu ti negativni uticaji - eliminacijom ličnog doprinosa (vrsta uzvraćanja).

MESEC U SINASTRIJI -EMOCIONALNI FAKTORI

Mesec reprezentuje naše emocije (radost i strahove); jake instinkte, potrebe za sigurnošću i emocionalno blagostanje. U isto vreme, prikazuje podsvesne reakcije kojima se postiže ili degradira harmonija. Mesec još prikazuje kakvu atmosferu kreiramo u svom domu. Emocionalno okruženje, prikazano Znakom gde je Mesec, je od velike važnosti za veze koje gradimo.
Aspekti su kontakti planeta, odnosno, njihovi medjusobnu položaji. Oni prikazuju uticaj raznih planeta na Mesec u našem horoskopu, a najvažniji faktor je: kako one svojim uticajem oblikuju naš emocionalni život i kako formiraju podsvesni obrazac, istovremeno, kreirajući okruženje u kojem možemo potonuti ili plivati.

Kontakti našeg Meseca sa planetama partnera imaju dubok efekat na vrstu atmosfere koju zajednički kreiramo. Oni pokazuju kako i gde se emocionalno vezujemo za partnera, bilo da je dobro ili ne. Na tom planu smo najosetljiviji i najranjiviji, pa moramo biti jako oprezni. Svestan rad na (ovim) iracionalnim emocionalnim reakcijama je ključ harmonije u ovom slučaju.

Ukoliko nema kontakata sa vašim Mesecom, on je neaspektovan i to implicira neosetljivost prema partneru, ali neranjivost ne znači da ćete kroz njega ispuniti svoje emocionalne potrebe.

MERKUR U SINASTRIJI - DA LI SE RAZUMEMO?

Aspekti između vašeg Merkura i planeta partnera pokazuju kako ćete pokušati, uspeti ili ne, da nametnete svoje stavove i mišljenje, saglasno svojim talentima i sposobnostima; kako ćete ih zainteresovati za svoje ideje i kakve ćete reakcije prizvesti kod njih, dok komunicirate s njima. Takođe, dobijate odgovor da li će biti razumevanja među vama; da li će partner razumeti ono o čemu vi govorite; da li će partner razumeti ono o čemu vi govorite i kakve će eventualne situacije proisteći iz toga?

Ako nema aspekata sa vašim Merkurom, to ukazuje da vi komunicirate više na emocionalnom planu nego na intelektualnom; da nema kompatibilnosti u tom smislu - niti je taj vid komunikacije vama neophodan da biste se razumeli (i bili zajedno). Naravno, ukoliko je neophodno da bude ispunjen ovaj element intelektualne stimulacije u vašim odnosima, pošto ga nema, to ukazuje da će u tom slučaju proisteći odnosni problemi.

VENERA U SINASTRIJI - ROMANTIČNE POTREBE

U kakvu god vrstu odnosa da ulazite sa partnerom, vi ga "izabirate" (odaziva se) po principu projekcije (emisije) vaših želja, ukusa i vrednosti - s željom da uživate. Ukoliko on nezadovolji te vaše potrebe, vi birate drugog, ulazeći u novu vezu. Te svoje potrebe, u horoskopu simbolično pokazuje Venera (reflektuju se kroz nju). Kroz nju možete videti koje vrednosti vrednujete u drugima. Žene kroz Veneru sagledavaju sebe kakva je ljubavnica, amuškarci, kakva im je ljubavnica potrebna i kakve obično "privuku". Oboma, Venera pokazuje kakvoj vrsti ljubavnog iskustva teže i šta će uraditi na tom planu.

Vaša moć da pružite i primite ljubav, kao i oseđaj sopstvene vrednosti obojen je kontaktima sa drugim planetama koje nijansiraju vaš ukus, pokazujući i kakvi uticaji formiraju vaš stav o pravednosti i kada prosuđujemo. Aspekti vaše Venere sa planetama partnera upravo ukazuju kakve atribute oni treba da poseduju da bi vas privukli, ali i kako vaše lične vrednosti doprinose da se formira vaš ljubavni život. Ti aspekti generalno pokazuju koliko ste sposobni da primite i pružite ljubav, odnosno, kakvih osobina treba da bude vaš partner da bi vas privukao i kakvi vam se čine odbojnim - dakle: šta je po vama neophodno za ljubav u dvoje? Ukoliko je vaša Venera neaspektovana, to ukazuje da su vam drugi faktori u životu važniji od ljubavi i da ste tip materijaliste (okrenut poslu, problemima u i oko porodice).

To je veliki kuršlus! I biće puno problema na ljubavnom planu. Ali pazite: brojnost, kao i apstinencija, upravo govore o istom - o neisponjenosti i nesposobnosti na tom planu!

MARS U SINASTRIJI - IZAZOV

Sex je od esencijalne važnosti u bliskim vezama, koga reprezentuje Mars. On je muškarcima u isto vreme reprezent: tela, snage, mišića, muškosti. Ženama pokazuje tip muškaraca koje privlače (projekcija njihovih potreba). Mars će pokazati i da li ćemo moći da radimo zajedno, i naravno, sposobnost da se borimo za ono što nam je potrebno. Gde je Mars, tu su i problemi, jer Mars simbolizuje ličnu borbu za opstanak - snaga kojom se suporotstavljamo drugima. Naša civilizacija teži da suzbije energiju Marsa, vrstom konstruktivnog kanalisanja njegove energije, ali je evidentno da potisnut Mars otvori sebi svoj kanal, pa se najčešće ispolji kroz partnerske odnose (u onoj meri i intenzitetu koliko je potiskivan) - iskazujući se kroz burne reakcije: agresivnost, tiraniju, tlačenje, kao odgovor na partnerovo ponasanje. Mars je volja. Marsa je teško sputati, jer eksplodira tamo, tada i kada se najmanje nadamo.

Sposobnost da se ispoljimo je obojena uticajem drugih planeta na Mars, pa vidimo na koji način iskazujemo sebe: svoju moć, volju, seksualnost i koje probleme imamo kada to činimo da ispunimo svoje želje. Kod žena ti aspekti pokazuju kako će se ponašati muškarci koje privlači (na koje projektuje tu svoju "potrebu"). Kada je Mars u pitanju, moramo dobro razmisliti kada želimo da realizujemo svoje potrebe - te na korekciji treba poraditi

Aspekti kanališu Mars različito; ponajviše ukazuju na naš odnos prema seksu, a uvek pokazuju vrstu izazova i uzbuđenja koja nas privlače. Međuti, ukoliko natalno nemate aspekte s Marsom, njegov uticaj na vaše ponašanje će biti nesputano i verovatno pogubno.

Ako vaš Mars nema kontakata s partnerovim planetama to će najverovatnije ukazati da u toj sferi nećete imati konkretnih konflikata ili će oni biti svedeni na minimum. U isto vreme, znači da ćete moći zajedno da radite, ali da nekih dubljih vezivanja neće biti, pa ni na seksualnom planu.

JUPITER U SINASTRIJI - VERA I VEROVANJE

Jupiter prikazuje sferu života u kojoj ispoljavate najveći optimizam, svoje nade i veru u budućnost. U partnerovom horoskopu on ukazuje na kom planu ga možete inspirisati i u vezi čega će vam verovati, odnosno ukazati poverenje. Jupiter nije lična planeta, ta energija vam je data, zato i vi njime radujete druge, otvarate im vidike, prenosite ono što vam je dato - optimizam - da život ima smisla.

SATURN U SINASTRIJI - POTEŠKOĆE- ODGOVORNOST

Saturn prikazuje polje života gde ćete se suočiti sa velikim izazovima, i ako ih nadvladate, tamo ćete steći najveće životno iskustvo. Preneseno na vaše partnere, vaš Saturn u njihovim kućama pokazuje sferu njihovog života gde morate biti krajnje strpljivi i odgovorni, samim tim, pokazuje i vrstu izazova koji iz toga proističu. Time se poteškoće neće izbeći, ali ćete oboje mnogo naučiti i osvestiti, čime ćete bezuslovno ojačati vezu.

PORODICA I KARIJERA - 4-ta I 10-ta KUĆA.

IC/MC, Vertikalna linija koja povezuje ove dve kuće odnosi se na porodična i profesionalna pitanja karijere. Kontakti planeta sa ovom linijom pokazuju kakav je njen uticaj na obe. To može biti vrlo važno, ako se očekuje blistava karijera ili su važnija porodična pitanja. Ukoliko nema takvih kontakata, to može ukazati da imate sasvim oprečne ili odvojene stavove po pitanjima karijere i kućnih pitanja.

PRVA I SEDMA KUĆA - PRIVATNI ŽIVOT-JAVNI ŽIVOT

ASC-DESC je vertikalna lnija koja spaja sferu ponašanja i odnosa sa javnošću. Čovek privlači razne ljude, u raznim okolnostima, ali horoskop će tosta tačno da ukaže na one važne surete koje znaju da utiču na sudbinu. Ti susreti se vide u Sedmoj kući - to su tipovi osobe koje mi negiramo u sebi, čak i te tipove izbegavamo, ali sudbinski te osobine (ipak) susrećemo. Sa Ascedentom se lako indetifikujemo - to smo mi, ali sa tom vrstom partnera, sa Descedentom, gde su naši javni neprijatelji, jako teško. U uporednom horoskopu, aspekti planeta sa ovim kućama ukazuje na veliku verovatnoću veze na duge staze. Ti kontakti govore o našim (neophodnim), ali vrlo korisnim razlikama koje će doprineti i biti razlog spajanja. Kada nema takvih aspekata, tada treba obratiti pažnju na ostale faktore spajanja u smislu važnosti. Zbog mogućih grešaka u položaju ove ose, važno je znati tačno vreme rođenja.

Prilikom izbora osobe s kojom ćemo živeti uglavnom grešimo jer se vezujemo za pogrešne (ne toliko važne) osobine, koje, kasnije, postaju izvor problema. Te, izazovne osobine, od veće su nam važnosti od naših. Zato je od velike važnosti da nađete osobu koja pokazuje većinu karakteristika koje vi posedujete, kako biste ih lakše oboje razvili. Ipak, naš partner će biti (skoro uvek) neka vrsta kompenzacije - da bismo se osećali celovitim (poznata fraza) - nesvesno izabiramo ono što nam nedostaje. Njegove karakteristike se ogledaju kroz znak na vrhu sedme kuće i kroz aspekte, kao i, gde ga možemo sresti. Ako nemate nikakve aspekte na ovu osu (Ascendant/Descendant), znak na vrhu sedme kuće će biti dominantan. Ukoliko imate planete u sedmoj kući, to govori o tendenciji da ćete susresti tipove osoba koje karakterišu tu planetu, s druge strane, kroz te njihove osobine, i kontakt s njima, upoznaćete tamnu stranu svoje ličnosti.

Ukoliko u uporednom horoskopu nemate planeta u partnerovim kućama to nije loš pokazatelj vaših budućih odnosa, već se vežite za znak na koji izlazi vrh kuće.

Van mreže MARKO

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 2.512
  • Pogledaj profil
Odg: SINASTRIJA - ukratko
« Odgovor #3 poslato: мај 01, 2010, 14:23:44 »
Marko, odlican post.
Najinteresantnije, svakako je činjenica da mene sinastrija uopšte ne interesuje ali na starom forumu su mi se popeli na vrh glave, mislim one dole  ;D "A kako se slažem sa mojim dečkom..." ili "ima li šanse za nas..." i slična pitanja, kao da će im to pomoći ako je većina faktora za ljubav razbijena.

Mislim ljudi sa takvim razbijenim natalima po pitanju ljubavi mogu da sretnu nekog sa idealnom sinastrijom ali od ljubavi ništa... i šta, krivi su astrolozi, naravno da nisu, ja prvo pogledam pojedinačno natale i ko kakve šanse ima za uspešnu ljubav pa tek onda kako se sinastrijski slažu ali ni tu nije kraj, jer kao što sam gore napisao, džaba im lepa ljubav ako nemaju gde da je žive pošto su im razbucana 4p.

Osim toga, nekome leže predbračne ljubavi, nekome tajne, nekome ovakve nekome onakve i sve to treba složiti u jednu vezu uz očekivanje idealnog rešenja koje nam očigledno ne pripada, svi negde pucaju a opstaju samo oni spremni na kompromise koji su sasvim nešto drugo kad prestanu da budu zbog ljubavi koja je vremenom iščezla....

Bilo kako, mislim da moj uvodni post ima smernice da svako sam na brzinu uradi sinastriju ali pošto prethodno u svom natalu utvrdi kolike su mu šanse u ljubavi. Eto ja sam ti živi primer, nemam sreće u ljubavi i mogu da dubim na glavi, to ništa neće promeniti.

Voleo bih da mi neko pokaže nečiji horoskop sa razbijenim faktorima vezanim za ljubav u natalu i da je imao sreće u ljubavi, ali da nije mladji od 65 godina.....

Van mreže alea

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 2.439
  • Pogledaj profil
Odg: SINASTRIJA - ukratko
« Odgovor #4 poslato: мај 04, 2010, 07:27:17 »
Znam da te sinastrija ne interesuje, ali si odlično napisao ovaj tekst gore.
Ono što mi se baš sviđa je kako si objasnio dispozitore u sinastriji. :)

A i ovaj deo koji je stavila Mina je odličan.

Mislim da su jako važne i kuće u koje padaju planete u uporednim horoskopima, a mišljenja sam da neka osoba pozitivnim delovanjem svojih planeta na našu može da popravi naše loše aspekte.
Kao kada upoznaš nekoga ko na tebe deluje blaogtvorno i zbog koga se iz korena menjaš. :)

Van mreže Mjesečina

 • Full Member
 • ***
 • Poruke: 508
  • Pogledaj profil
Odg: SINASTRIJA - ukratko
« Odgovor #5 poslato: јун 27, 2010, 21:19:19 »
Na ovo sam naišla, možda nekome može koristiti...


Sunce konjukcija Sunce je slično kao i uspoređivanje istog muškog i ženskog znaka.

sunce kvadrat sunce volje se nekako mimoilaze.

ako je sunce na mjestu partnerovog mjeseca onda to znači želja. sunce konjukcija mjesec-duševna harmonija,zbližavanje,uglašavanje erotskih razlika,jedno drugome štite čast.vladar sunca direktno nastupa i ljubi,vlasnik mjeseca jedva isčekuje.lako se odluče na brak.

sunce trigon mjesec-jako su vezani,dugim zajedničkim životom poprime naravi jedan od drugog.sretna veza.

 sunce kvadrat mjesec-odbijanje,početak je jako težak,jedan drugom povrijede čast.

opozicija je slično kao kvadrat,ali manje dramatično,traže kompromis da ne dođe do kriza,trpe.

sunce konjukcija merkur-merkur nosi dobre glasove o suncu i sluša.

sunce trigon merkur-savjeti se slušaju,zajednički putevi.

kvadrat i opozicija-nepromišljene izjave su štetne,nezgodna laž pretvori ozbiljnu situaciju u neozbiljnu.loši ciljevi.

sunce konjukcija venera-veza slave i ljepote,poštovanje,venera u sjaju sunca.

sunce trigon venera-zaštita protiv pucanja veze,dobro za saradnju i djecu.


sunce kvadrat venera-loše veze,često uplitanje vlasti,venera popušta do jedne granice,moguće da postane nevjerna.

sunce konjukcija mars-oprez od pretjerivanja,ljubav i brak iz strasti

sunce trigon mars-saradnja,uspjeh zajedničkih ciljeva,slične ambicije.

sunce kvadrat mars-antipatije,zloupotreba,visoki zahtjevi.

opozicija malo blaže nego kvadrat-postepeno se rađa neprijateljstvo.

sunce konjukcija jupiter-dobar start u život,sreća,posebno ako su u 7.kući.

sunce trigon jupiter-bogat brak

sunce kvadrat jupiter-razlike u pogledu na svijet,trpljenje zbog vjere i zakona.

opozicija-ne priznavanje krivice,nezahvalnost za iskazanu ljubav.

sunce konjukcija saturn-čuvaju se za stare dane,odjeljeni kreveti,često jedno dosta starije,vjernost je tu ali čemu?kasno se sjete da je moglo i drugačije.stabilnost bez intime.

sunce trigon saturn-osiguravanje kuće i nekretnina,naporima dođu do zavidnih uspjeha. sunce kvadrat saturn-velike nade propadaju,udaljenje. opozicija-teški odnosi,depresije

sunce konjukcija uran-politički ili poslovni brak,jedan vuče naprijed drugi nazad do prekida.

sunce trigon uran-egzotična veza

sunce kvadrat uran-antipatije,svatko radi na svoju ruku,iznenadno pucanje veze.

sunce konjukcija neptun-javno ugledni a tajne o njima svi znaju,sumnjiva veza.

sunce trigon neptun-kuća se ruši a oni ubjeđeni da je sve u redu,pomažu se,brak na višem nivou.

sunce kvadrat neptun-podvale i obmane opozicija također sumnjivo.

sunce u aspektu sa plutonom-sve na rubu opasnosti,opasni zajednički poslovi,jedan drugog špiuniraju.

RAVNOTEŽA:DA LI PAR UPOTPUNJE JEDNO DRUGO-USKLADJENOST VATRA______________________________________________________________ ZEMLJA_____________________________________________________________ VAZDUH____________________________________________________________ VODA______________________________________________________________

Mjesec i Sunce u dobrim asepktima,gdje spada i konjukcija,govore o jakoj privlačnosti i dobrom zajedničkom životu.Aspekt govori o pripadnosti,narocito ako je u pitanju konjukcija,pa je ovo česta kombinacija kod bračnih partnera.Konjukcija je znak da su osobe i u nekom od predhodnih života bile zajedno,i to vjerovatno u bracnom i porodičnom odnosu.

Konjukcija Sunca i Venere daju jaku privlacnost,uzivanje u emocijama,pa ovo ukazuje na brak.

Konjukcija Mjeseca-Mjesec govori o duševnom skladu.Govori o kontaktu baziranom na porodičnoj karmi.Intezivna bliskost.

Konjukcija Mjeseca i Venere daju mogucnost braka,jaku vezu,ljubav. Mjesec u dobrom aspektu sa Venerom,je najjaci aspekt u uporednim horoskopima,To je aspekt bliskosti,ljubavi i inspiracije.Mjesec je fasciniran ljepotom Venere,privučen je i osjeća pripadnost.Mjesec osjeca ljubav prma Veneri ali ne i Venera prema Mjesecu.

Konjukcija Saturna i Mjeseca-Karmička veza", prepoznavanje na prvi pogled, srodnost dusa iako ste u sustini dva sveta različita. On uz tebe pronalazi sebe, na njegovom vladaru volje jeste tvoja dusa i uz tebe se on oseća nadahnuto, podgrejano, voljeno... nasuprot tome ti kao da bi zelela vise emotivnih izliva, neznosti.

Mjesec i Mjesec,dobar aspekt,govori o dusevnoj kompatibilnosti,o skladu,razumjevanju osjećanja,sposobnosti za bliskost i intimu.Dobra potpora za jednu vezu.

Dva skladna Merkura donose intelektualno slaganje.

Za jaku seksualnu privlačnost,vrlo je važno da ženski Mars dobro aspektuje mušku Veneru.

Jupiter ako aspektuje lijepo vladara sedme kuce,garantuje srecu i trajnost odnosa.

 Takodje, morate obratiti paznju na recepcije izmedju dve natalne karte jer je to nacin da se slabe planete iz jedne osnaze recepcijom sa snaznom planetom iz druge i obratno Postoji jos jedna zanimljiva stvar koju treba pogledati, a tice se mesecevih latituda u pojedinavcnim kartama. U sinastriji nije bitno da li se radi o severnoj ili juznoj latitudi koliko je vazno da li je u obe karte mesec priblizno jednako udaljen od ekliptike. Ovo se jednostavno utvrdjuje. Ako je MO negde blizu kvadrata sa cvornom osom imamo veliku latitudi, a ako je MO blizi cvorne ose imamo malu latitudu.

 Froli kaze: "Kada kola krenu nizbrdo, parovi koji ce ostati zajedno jesu parovi koji imaju slicne latitude". Loš aspekt izmedju Sunca i Mjeseca,ukazuje na različitost priroda i nemogucnost da se ostavri partnerstvo.Problemi u seksualnom zivotu,medjusobno udaljavanje,naročito kad se osnuje porodica.

Mesec-Mars konjunkcija u uporednim horoskopima daje izuzetno burnu vezu koja tesko moze dugo trajati bas zbog naglasene strasti ali je mozete učiti kanalisati i tako sve produziti, radite na potencijalima

Konjukcija Meseca i Neptuna. Ovakva pozicija ukazuje na iluziju u emocijama ili idealizaciju partnera u pogledu ljubavi.

Konjukcija Mjeseca i Urana- takodje nagovestava slobodu emocija,pa svako ogranicenje vodi u konflikte.Da bi prevazisli probleme potrebno je puno poverenja,sloboda volje da se postuje.

Kvadrat izmedju Meseca ,utiče nepovoljno, osobe djeluju razdrazljivo u prisustvu jedna druge.Razlike mogu biti i u vaspitanju, sredini u kojoj se zive.Bliskost i intima ,zajednički zivot su nemoguci,ovaj aspekt ne privlaci ,jer to su ljudi različitih navika,kultura i kućnog vaspitanja.Njihov zivot proizvodi pometenost i svadje.

Takodje Sunce u kvadratu sa Mesecom daje losu kombinaciju za brak, ljubavne odnose. Osobe ne mogu da usklade temperamente i stil zivota.

Kvadrat Venera takodje ukazuje na los odnos, na neiskrenost, samopopustljivost, preteranu sentimentalnost.

Kvadrat Meseca i Neptuna govori o skrivenim motivima i neiskrenosti u vezi.

Mesec opozicija Uran-veza nije za duge staze ili barem nece biti zakonska-slobodna

Kada su Mars i Venera u lošim aspektima,može se govoriti o privlačnosti,ali i nezadovoljstvu koje ona sa sobom nosi.Tako ce ovaj aspekt govoriti o kracim strastima, jer ce se vremenom razviti ljubomora,a grubost ce se ispoljiti narocito od strane Marsa.Ovo je jaka,ali vrlo nepravilno usmjerena energija,koja donosi obostarno nezadovoljstvo. Kvadrat ili opozicija izazivaju varnicu privlacnosti,ali je uvjek pitanje kada ce od nje izbiti pozar i sukob.

Loš Saturn ograničava vezu –vremenski. MA0SA je ozloglasen kontakt, ali ne mora uvek tako da bude. Negde oznacava mrznju, a negde samo razlike u ponasanju dvoje ljudi

Izvor: http://astrolog.20.forumer.com/a/mali-tipovi-za-sinastrije_post26.html
« Poslednja izmena: јун 28, 2010, 00:04:30 Evenstar »

Milana

 • Gost
Odg: SINASTRIJA - ukratko
« Odgovor #6 poslato: децембар 01, 2010, 23:17:51 »
//

Van mreže Mnemozina

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 9.590
  • Pogledaj profil
  • Astrologija kriminala
Odg: SINASTRIJA - ukratko
« Odgovor #7 poslato: фебруар 04, 2011, 14:03:36 »
http://lib.druzya.org/Astrology/shestopalov/.view-shest-sin-astro.txt.html
Sinastrijske osnove prema Šestopalovu


SUNCE - određuje interakciju razumijevanja osoba na razini ego-svijesti.
MJESEC - odgovoran za emocionalnu i senzualnu stranu života, njegovu mentalnu organizaciju. Za dva sklada Mjeseca (0,60,120) možemo reći da osobe žive u savršenoj harmoniji. To je dobra emocionalna percepcija drugoga, empatija i dobar kontakt na razini fizičke i dnevne potrebe (posuđe, hrana, piće, emocionalna i tjelesna udobnost). Interakcija je povoljna na podsvjesnoj razini, neizrečive riječi.
MERKUR - najneozbiljniji sinastrijski planet, nikad ne stvara ozbiljnije probleme čak i kada su Merkuri u kvadratu ili opoziciji. Merkur je odgovoran za komunikaciju, praktičan um, govor. Napet odnos dva Merkura može da donese teže rasprave, al to je površno, ne utiče na njihove osjećaje. Mnogo parova ne mogu međusobno razgovarati osim kroz spor. To je Merkur. I žive dugo i sretno zajedno. Obično to doživljavaju kao neku vrstu intelektualne igre, a ne kao nešto ozbiljno.
VENERA - odgovorna za osjećaj suosjećanja između dvije osobe, sviđanje - ne sviđanje, 'to nije moj tip' ili 'to jest moj tip.' Ako je Venera u skladnom aspektu (0,60,120) osobe suosjećaju jedna prema drugoj, ali ovaj aspekt ne daje seksualnu interakciju. Skladan aspekt za prijateljske odnose.
MARS - energija djelovanja. Najbolje je da Mars u sinastriji nije oštećen jer je u stresnim aspektima agresivan i razoran. Dva Marsa u neharmoničnom aspektu daje sukob na fizičkoj razini, sukob na razini konkretne akcije i sprovedba fizičke sile. U najgorem slučaju, to može biti vrlo ozbiljna fizička povreda i invaliditet. Vrlo se rijetko dešava da Mars u sinastriji ne bude oštećen kroz neki stresan aspekt, međutim neki aspekti mogu biti zanemareni dok drugi iznimno opasni. Mars jedne osobe u neharmoničnom odnosu od Marsa, Jupitera, Saturna ili Plutona druge osobe stvara opasan problem. Također je vrlo loše kada Mars šteti Mjesecu druge osobe, onaj čiji je Mjesec će biti povređen i mnogo plakati zbog Marsa koji ga može dovesti do histerije. Ostali stresni Marsovi aspekti nisu toliko problematični i s njima se može živjeti, npr Mars i Sunce.
JUPITER - napet odnos dva Jupitera (90,180) znači sukob, ali drugačiji nego je to slučaj kod sukoba Marseva. Izbijanje gnjeva kad je ogorčen ponašanjem druge osobe (partner može zalupiti vratima i otići). Nije dobro kad je Jupiter neharmoničan sa Marsom, Saturnom ili Plutonom partnera. Skladan aspekt Jupitera na Sunce ili Mjesec daje vrlo dobru kompatibilnost jer se Sunce ili Mjesec osjećaju sretno pod uticajem Jupitera. Posebno je dobro kada u sinastriji postoji obostrani odnos Jupitera prema Suncu ili Mjesecu jednog partnera, i obratno kad taj partner svojim Jupiterom harmonično aspektira SO i MO. Tada su oboje sretni. Ukoliko Jupiter jedne osobe aspektira SO ili MO, a Jupiter druge osobe, ne, tada sreća nije obostrana i ona osoba čije SO ili MO primaju JU aspekt bude zadovoljnija i sretnija od ovog drugog. Imam nekoliko primjera iz mog osobnog iskustva s ovom ovdje jednostranom situacijom aspektiranja. Na primjer, njezin suprug je otišao, a supruga je otišla astrologu s idejom da joj ovaj povrati partnera. Ali mi nismo mađioničari, i općenito to nije dobro da se radi, to je crna magija; ako osoba ne želi biti u odnosu, ne želi. Žena je rekla: ' Imali smo tako dobar brak, a on je iznenada otišao!' Pogledajte natalnu, njegov Jupiter trigonira njeno Sunce, ali ne i obrnuto, njen Jupiter ne trigonira njegovo Sunce. Ovo je samo njoj dalo sreću, a on nije bio zadovoljan u tom braku. Na kraju, on je našao bolji izbor.
Ili, zove me klijent i kaže: 'Imam tri osobe, koga izabrati?' Odnos Jupitera sa klijentovim Suncem ili Mjesecom je idealno, sretan par, radost i optimizam. Ukoliko Jupiter nije u sukobu sa Marsom, Jupiterom, Saturnom i Plutonom, onda je to dobro.
SATURN - vrlo ozbiljna planeta, važna u sinastriji. Saturnova simbolika se naravno razlikuje od Marsove ili Jupiterove. Ako Saturn oštećuje planetu u sinastriji stvara zid, isključenost i tišinu, osoba ne razgovara sa svojim partnerom, a može dugo da ne govori, mjesecima, kažnjava. Iznimno je važan aspekt Saturna sa Mjesecom ili Suncem partnera. Konjukcija, kvadrat ili opozicija je 'pečat bijede', loša sreća. Ovaj odnos planeta se češće nalazi u sinastrijama nadređeni-podređeni, gdje je radnik potlačen. Također se aspekt često nalazi i u sinastrijama osoba koji su u rodbinskim odnosima. Saturn potiskuje osobnost (Sunce) ili psihu (Mjesec) osobe, ponižava i udara na živce. Žrtva ovog aspekta (osoba čiji je MO ili SO) se često osjeća u ovom aspektu kao da ju je pregazio valjak, neugodan osjećaj kojeg se teško osloboditi. Osoba čiji je Saturn u osnovi može biti dobar čovjek, zabavan, sa hrpom prijatelja, ali konkretno u ovom odnosu ne djeluje dobro. Osoba čiji je Mjesec ili Sunce osjeća pritisak na individualnom nivou. Posebno je dramatična reakcija kada su osobe istih godina, ili kada je osoba (SO, MO) starija. Ona ne može da se nosi sa pritiskom i osjeća se kao da je u ropstvu.
Brakovi gdje Saturn neharmonično aspektira Mjesec i/ili Sunce, nisu brakovi iz ljubavi (zalijetanje, proračun, inzistiranje roditelja). To su patrijahalni odnosi, uz obrazac gdje se žena boji muža. U brakovima gdje ženin Saturn oštećuje Mjesec ili Sunce svog supruga - nesretan odsnos, muž papučar.
« Poslednja izmena: фебруар 06, 2011, 01:07:25 Mirabilis »

Van mreže alea

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 2.439
  • Pogledaj profil
Odg: SINASTRIJA - ukratko
« Odgovor #8 poslato: фебруар 04, 2011, 17:17:43 »
Ovo je super Mirabilis, samo ima li on negde nešto makar na engleskom?
Ja ruski nikad nisam učila i ne znam bukvalno ni reč... :-[

Van mreže Mnemozina

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 9.590
  • Pogledaj profil
  • Astrologija kriminala
Odg: SINASTRIJA - ukratko
« Odgovor #9 poslato: фебруар 04, 2011, 20:20:50 »
Ovo je super Mirabilis, samo ima li on negde nešto makar na engleskom?
Ja ruski nikad nisam učila i ne znam bukvalno ni reč... :-[
nisam našla ništa na engleskom, ne znam ni ja ruski baš, ovo sam prevodila preko googla....

Van mreže Mnemozina

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 9.590
  • Pogledaj profil
  • Astrologija kriminala
Odg: SINASTRIJA - ukratko
« Odgovor #10 poslato: фебруар 06, 2011, 01:33:59 »
http://lib.druzya.org/Astrology/shestopalov/.view-shest-sin-astro.txt.html


URAN - ova planeta ne igra nikakvu ulogu u sinastriji; ne utiče na razvod braka. Uran je planet razvoda na razini individualne natalne karte, ali u sinastriji nema značajni učinak.
NEPTUN - statistički se ispostavilo, kao kod UR, da ni Neptun nema značajan uticaj u smislu kompatibilnosti ili sukoba. Može se posve isključiti iz tumačenja.
PLUTON - od velike je važnosti kao spora planeta. U kvadratu, opoziciji donosi ozbiljne sukobe - nepopustljivost. Borba na život i smrt. Pluton traži da pobijedi drugu osobu. Ovo su rijetko sretne zajednice.


Dakle, sedam planeta su iznimno bitni u sinastriji - SO, MO, VE, MA, JU, SA, PL. Odnos Marsa, Jupitera, Saturna i Plutona može se reći od kobnog značaja. Mogu se slobodno isključiti nevažni faktori kao što su Hiron, Lilit, asteroidi, fiksne zvijezde, čvorovi, selena i dr.
Imamo sedam objekata za razmatranje, ne pokušavamo odgovoriti na mnogo malih i privatnih pitanja, i dati detaljnu sliku odnosa, nego odgovoriti na glavno pitanje - mogu li dvije osobe biti zajedno (imati stabilan brak, poslovan odnos) i istovremeno biti sretni.

Van mreže Mnemozina

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 9.590
  • Pogledaj profil
  • Astrologija kriminala
Odg: SINASTRIJA - ukratko
« Odgovor #11 poslato: фебруар 06, 2011, 17:42:46 »
http://lib.druzya.org/Astrology/shestopalov/.view-shest-sin-astro.txt.html


SUKOBI
- za analizu se uzimaju 4 planete: Mars, Jupiter, Saturn i Pluton jedne osobe, u odnosu na Mars, Jupiter, Saturn  i Pluton druge osobe (0,90,180)
- neovisno o ostalim harmoničnim sinastrijskim aspektima, ovi gornji donose teške sukobe, i ukoliko ih ima tri ili više neminovno vode u raspad odnosa i razvod. Oženjeni parovi s ovakvima aspektima prije ili poslije se razvedu, ili žive kao 'pas i mačka,' često se razdvajaju. Isti se princip može primjeniti na bilo koji odnos, poslovni, porodični i sl.
- ukoliko je broj ovakvih neharmoničnih aspekata manji od tri, zajedništvo ostaje, dolazi do sukoba, ali parovi se ne razdvajaju.
- na ovaj način jednostavno je predvidjeti periode sukoba, kada planeta tranzitira napeti sinastrijski aspekt. Na primjer, Pluton jedne osobe kvadrira Marsa druge osobe; svake godine tranzitni Mars pokreće ovu kvadraturu i izaziva sukob. Istu stvar radi tranzitni Jupiter svakih 6 godina, i tranzitni Saturn svakih 14 godina. Teoretski i Pluton može da tranzitira ukoliko odnos traje jako dugo.
« Poslednja izmena: фебруар 06, 2011, 19:08:23 Mirabilis »

Van mreže alea

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 2.439
  • Pogledaj profil
Odg: SINASTRIJA - ukratko
« Odgovor #12 poslato: фебруар 06, 2011, 19:28:50 »
Nije mi jasno kako to da ne uzima u obzir UR i NE, a gleda PL?
Šta ako je npr. UR neke osobe na MO druge, nije valjda da taj aspekt ne deluje? ::)

I još nešto, ja sam npr. mislila da se vremenom počinju ispoljavati loši aspekti u vidu toga što totalno oboje odnos medju ljudima. Pa ako imaju loš ME/SA vremenom naprosto prestanu da komuniciraju lako, već je ta komunikacija stalno, da ne kažem latentno loša i otežana, a ne samo u periodu kada se ovaj aspekt aktivira. ???

Van mreže Mnemozina

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 9.590
  • Pogledaj profil
  • Astrologija kriminala
Odg: SINASTRIJA - ukratko
« Odgovor #13 poslato: фебруар 06, 2011, 22:09:43 »
Nije mi jasno kako to da ne uzima u obzir UR i NE, a gleda PL?
Šta ako je npr. UR neke osobe na MO druge, nije valjda da taj aspekt ne deluje? ::)

I još nešto, ja sam npr. mislila da se vremenom počinju ispoljavati loši aspekti u vidu toga što totalno oboje odnos medju ljudima. Pa ako imaju loš ME/SA vremenom naprosto prestanu da komuniciraju lako, već je ta komunikacija stalno, da ne kažem latentno loša i otežana, a ne samo u periodu kada se ovaj aspekt aktivira. ???
pa ne znam kako ne uzima, piše u gornjem tekstu da su statistički došli do tog zaključka. Ovo mora da je istina vezano za neharmoničan odnos MA/JU/SA/PL u jedne osobe sa MA/JU/SA/PL druge osobe, išla sam na astrodatabank i tražila baš neku nasilnu sinastriju - imali su čak 7 takvih aspekata.
Ovo šta kažeš za odnos ME/SA jeste aspekt tišine/ćutanja, ne nužno i sukob, svađe. Ovaj zadnji post šta sam stavila o sukobima se baš odnosio na svađanje, da ne kažem nasilje. Takve veze imaju periode kad su baš izrazito u krizi, pa stoga bude aktiviran neki sinastrijski aspekt kroz tranzit.

Van mreže Milica

 • Hero Member
 • *****
 • Poruke: 1.533
  • Pogledaj profil
Odg: SINASTRIJA - ukratko
« Odgovor #14 poslato: фебруар 06, 2011, 22:24:26 »
Citat
Loš Saturn ograničava vezu –vremenski. MA0SA je ozloglasen kontakt, ali ne mora uvek tako da bude. Negde oznacava mrznju, a negde samo razlike u ponasanju dvoje ljudi
Da, SA je taj koji nagazi i pobeđuje, a MA je taj koji mrzi.

Uhh, osetila sam ovaj aspekt i Marsovu mržnju.  :-X